Logo’s

Huisstijl

Illustraties

Afstudeerjaar ArtEZ 2015

DOKTERSPAK

Een vooronderzoek in mijn afstudeerjaar 2015. Mijn doel was om zieke kinderen te kunnen ondersteunen met mijn “illustraties.” Illustraties is veel meer dan een tekeningetje op papier!

Om los te komen kwam ik met dit idee: een pak dat de doktersbezoeken voor kinderen ietwat “leuker” kon maken. Van die witte steriele jassen wordt niemand vrolijk. Allerlei overgebleven stukjes stof, aan elkaar gemaakt en de jas, handschoenen, mondkapje en de haarnetje ervan gemaakt.

Hier komt meteen mijn andere grote hobby om de hoek kijken: kleding naaien! 

 

Mijn scriptie was ook een onderdeel van het afstuderen. Met veel toewijding heb ik mijn scriptie geschreven, geïllustreerd, ontworpen en uitgewerkt in boekvorm. In mijn scriptie probeer ik antwoord te vinden op de vraag:  wat kan ik met mijn werk betekenen voor zieke kinderen?

Door mijn scriptie en afstudeerwerk heb ik mijn ziekteverleden nu kunnen omarmen. 

MIJN AFSTUDEERPROJECT & EINDEXPOSITIE:  dAPPer

 

Met mijn eigen bedachte, ontworpen, geïllustreerde en werkende app ben ik afgestudeerd. dAPPer bestaat merendeels uit mijn herinneringen van mijn ziekteverleden gecombineerd met een rijke fantasie en droomwereld. Je volgt spelenderwijs een ziek meisje in haar eigen fantasiewereld met verschillende verhaaltjes en leerzame spelletjes. Zoals te zien is op de foto hangen er 2 iPads: de één met dAPPer en de ander met een onderzoeksfilm waar ik aan mijn doelgroep heb gevraagd het te testen. Hier zijn erg leuke en voor mij ook weer zeer leerzame momenten uitgekomen. Het hele schot ik heb ik zelf gesjabloneerd naar aanleiding van foto’s uit mijn ziekteverleden.

Ben je nieuwsgierig naar meer over mijn project dAPPer? Klik dan hier —>